De meeste basisinformatie staat op de startpagina van deze site.

Vervoer

De editie van 2021 zal grotendeels worden gelopen op het fietspad. Na goed overleg met de gemeentes worden er wel bussen ingezet. Deze zullen vertrekken vanaf de Bosbadhal. De eerste bus zal om 12:00 uur vertrekken. De laatste omstreeks 12:50 uur. Wees op tijd! Als de laatste bus weg is, dien je zelf voor vervoer naar Urk te zorgen. 

Start

De start zal op een nader te bepalen tijdstip plaats vinden op de haven van Urk. N.B. de start vindt plaats op de Burgemeester Schipperkade naast Restaurant 't Achterhuis.

Route 8 mijl

Startvakken

Vanwege de huidige situatie zal er worden gestart in tijdvakken. De start zal dus gefaseerd plaats vinden.

De tijdvakken zullen duidelijk worden aangegeven. Er wordt van elke deelnemer verwacht, dat hij/zij start in het juiste tijdvak.

Passage Tollebeek

45 minuten na de start op Urk luidt het startschot in Tollebeek voor het onderdeel de Waterman Onions 4 Mijl. Tollebeek wordt mogelijk een druk passagepunt. Daarvoor is het van belang dat de lopers van de Waterman Onions 4 mijl zoveel mogelijk rechts blijven lopen en de lopers van de VIVAN 8 mijl zoveel mogelijk aan de linkerzijde. Ook is het bij de passage van Tollebeek van groot belang voor alle lopers dat niet meer dan twee personen naast elkaar blijven lopen. Op die manier hopen we een knelpunt te voorkomen. Deelnemers aan de Vivan 8 mijl dienen uiterlijk de finish in Emmeloord om 16.45 uur te hebben gepasseerd. Aangezien dan de finish en de Fish Potato Run wordt gesloten.

Prijzen 8EM: De eerste drie mannen en vrouwen Senioren, 35+, 45+ en 55+ ontvangen een geldprijs en waardebon van Klif 18. Om 16.30 uur is de prijsuitreiking buiten bij 't Voorhuys.