De meeste basisinformatie staat op de startpagina van deze site.

Vervoer

De deelnemers die dit via het inschrijfformulier hebben opgegeven, worden met bussen vanaf de Bosbadhal naar Urk vervoerd en nabij de start op Urk afgezet. De eerste bus vertrekt om 12.30 uur de laatste bus om 14.15 uur

Start

15.00 uur op de haven van Urk. voor zowel de wedstrijdlopers,recreantenen dan wel de deelnemers aan de Businessrun. N.B. de start vindt plaats op de Burgemeester Schipperkade naast Restaurant 't Achterhuis.

Route 8 mijl

Startvakken

Om een vlotte doorstroming bij de start te bereiken, vertrekken de lopers in een aantal startvakken.

Er worden een 3-tal startvakken gecreƫerd:

  • Het 1e startvak is bestemd voor de wedstrijdatleten.
  • Het 2e startvak is bestemd voor recreanten en business-runners, die verwachten het traject Urk-Emmeloord binnen 60 minuten af te leggen.
  • Het 3e startvak is bestemd voor recreanten en businessrunners, die verwachten voor het traject Urk-Emmeloord meer dan 60 minuten nodig te hebben.

De startvakken zullen duidelijk worden aangegeven. Er wordt van elke deelnemer verwacht, dat hij/zij plaatsneemt in het juiste startvak.

Passage Tollebeek

45 minuten na de start op Urk luidt het startschot in Tollebeek voor het onderdeel de Waterman Onions 4 Mijl. Tollebeek wordt mogelijk een druk passagepunt. Daarvoor is het van belang dat de lopers van de Waterman Onions 4 mijl zoveel mogelijk rechts blijven lopen en de lopers van de VIVAN 8 mijl zoveel mogelijk aan de linkerzijde. Ook is het bij de passage van Tollebeek van groot belang voor alle lopers dat niet meer dan twee personen naast elkaar blijven lopen. Op die manier hopen we een knelpunt te voorkomen.Deelnemers aan de Vivan 8 mijl dienen uiterlijk de finish in Emmeloord om 16.45 uur te hebben gepasseerd. Aangezien dan de finish en de Fish Potato Run wordt gesloten.

Prijzen Wedstrijd 8EM: De eerste drie mannen en vrouwen <40 jaar en >40 jaar ontvangen een prijs. Na afloop van de wedstrijd is er geen prijsuitreiking. De gewonnen (geld) prijs wordt overgemaakt

Prijzen 8EM: De drie snelste mannen en vrouwen ontvangen een aanmoedigingsprijs. Na afloop van de loop is er geen prijsuitreiking. De gewonnen (geld) prijs wordt overgemaakt.