VIVAN 8 mijl (12,88 km) – Fish Potato Run

Vervoer

De editie van 2024 zal grotendeels worden gelopen over de weg. Ook dit jaar zullen wij weer bussen inzetten. Deze zullen vertrekken vanaf de Bosbadhal. Wees op tijd! Als de laatste bus weg is, dien je zelf voor vervoer naar Urk te zorgen. 

Start

De start is om 15.00 uuur op de haven van Urk. N.B. de start vindt plaats op de Burgemeester Schipperkade naast Restaurant ’t Achterhuis.

Startvakken

Er zal worden gewerkt met startvakken die ingedeeld worden op tijd.

De startvakken zullen duidelijk worden aangegeven. Er wordt van elke deelnemer verwacht, dat hij/zij start in het juiste startvak.

Passage Tollebeek

45 minuten na de start op Urk luidt het startschot in Tollebeek voor het onderdeel de Waterman Onions 4 Mijl. Tollebeek wordt mogelijk een druk passagepunt. Daarvoor is het van belang dat de lopers van de Waterman Onions 4 mijl zoveel mogelijk rechts blijven lopen en de lopers van de VIVAN 8 mijl zoveel mogelijk aan de linkerzijde. Ook is het bij de passage van Tollebeek van groot belang voor alle lopers dat niet meer dan twee personen naast elkaar blijven lopen. Op die manier hopen we een knelpunt te voorkomen. Deelnemers aan de Vivan 8 mijl dienen uiterlijk de finish in Emmeloord om 16.45 uur te hebben gepasseerd. Aangezien dan de finish en de Fish Potato Run wordt gesloten.

Prijzen

De eerste drie mannen en vrouwen, senioren en 40+ ontvangen een geldprijs en waardebon van Klif 18. De prijsuitreiking vindt plaats op het horecaplein rond 16.15 uur.