Home   ›   Algemene informatie

Algemene informatie

Kleedruimte en douches: Bij AV NOP.

Herinnering: Voor de finishers wacht er dit jaar traditioneel Urkse vis en Poldergoud-aardappelen uit Flevoland bij de finish. Daarnaast ontvangt elke finisher in 2024 een mooie herinnering.

Prijzen: Voor de eerste drie Mannen en Vrouwen 8EM senioren , 40+, en de eerste drie Mannen en Vrouwen 4EM zijn er prijzen en huldiging.

Klassering in Netto tijd

Parcoursrecord: Heren: 35.47 / Dames: 42.07

Prijsuitreiking: De prijsuitreiking 2024 van de 8EM en 4EM vind zo snel mogelijk plaats op het horecaplein. Businessrun prijsuitreiking om 17.00 uur in ’t Huyscafé van ’t Voorhuys

Informatie voor deelnemers

Startnummers en Tijdregistratiechip 

De startnummers kunnen worden afgehaald op vrijdagavond 13 september van 19:00 uur tot 21:00 uur en op zaterdag 14 september van 11.00 uur tot 13.15 uur in bij AVNOP aan de Banterweg 2c te Emmeloord. Op het startnummer zit de tijdregistratiestrip verwerkt. In verband met je eigen veiligheid vragen wij je de achterzijde van het startnummer volledig in te vullen.

Route en Parkeergelegenheid

Vanaf de snelweg A6 afrit nr. 15 de borden volgen richting Emmeloord. Sporthal de Bosbadhal staat met borden aangegeven. Ook staat met borden parkeergelegenheid aangegeven. Op het onderstaande kaartje zijn de diverse parkeerlocaties aangegeven.  

Wacht niet tot het laatste moment

Kom niet op het laatste moment! De ervaring uit voorgaande jaren leert ons dat door de omleidingen in en om Emmeloord er opstoppingen ontstaan richting de Sporthal.

Busvervoer naar Urk

De eerste bus naar Urk vertrekt om 12.30 uur. De bussen vertrekken nabij de Bosbadhal. De laatste bussen richting Urk vertrekken uiterlijk 14.00 uur en zitten altijd vol. Mocht je deze missen dan zal je op eigen gelegenheid naar Urk moeten gaan. De laatste bus naar Tollebeek vertrekt om 14.30. De bus is dit jaar een optie, en wordt er wordt bij de inschrijving een toeslag van €3,50 gevraagd.

Startijden Fish Potato Run

AfstandStarttijd
VIVAN 8 Engelse mijl:15.00 op de haven van Urk
Waterman Onions 4 Engelse mijl15.45 op de Urkerweg, Tollebeek
Kidsrun Urk12.00 op de haven van Urk
Kidsrun Tollebeek15.00 St. Hubertusplaats, Tollebeek
Kidsrun Emmeloord13.00 op de korte dreef te Emmeloord

Tijdregistratiechip

De tijdregistratie wordt verzorgd door MyLaps. Je loopt met een startnummer waar de tijdregistratiechip in zit. Het startnummer dien je zichtbaar te dragen op de voorzijde van je shirt.  Indien je voor 25 augustus hebt ingeschreven staat de naam die je hebt opgegeven op het startnummer.

Kledingvervoer  

Bij de startlocaties op Urk en Tollebeek staat een vrachtauto waarbij de kleding kan worden afgegeven. De tassen moeten uiterlijk 15 minuten voor de start zijn ingeleverd. De tassen worden vervolgens vervoerd naar het finishgebied in Emmeloord. Deze kledingtassen mogen alleen kleding bevatten. De tassen worden dit jaar weer vlakbij het finishgebied op vertoon van je startnummer teruggegeven vanuit dezelfde vrachtwagen waar je op Urk of Tollebeek de kleding hebt ingeleverd.

De organisatie draagt geen verantwoording voor het eventueel zoek raken van kledingtassen.

Startlocatie 8 Mijl

Het startpunt is op de Burgemeester Schipperkade bij restaurant Het Achterhuis. Hier liggen ook tartanmatten die de tijdregistratiechip in je startnummer leest. 

Startlocatie 4 Mijl

Het startpunt van de 4 mijl is bij de Urkerweg te Tollebeek. Hier liggen ook tartanmatten die de tijdregistratiechip in je startnummer leest. Via de Hubertusplaats komen lopers voorbij van de 8 mijl. Om de lopers van de 8 mijl niet te hinderen word je verzocht voorzichtig over te steken.

Parcours

Het  parcours waarover je loopt vanaf de start op Urk tot Emmeloord gaat over de openbare weg,

de Urkerweg. Deze weg is voor alle verkeer afgesloten ( m.u.v. hulpdiensten, de organisatie en aanwezige pers).

Binnen de bebouwde kom in Emmeloord gaat het parcours via het fietspad. Bij het ziekenhuis van MC Emmeloord word je, vanaf het fietspad, naar de openbare weg geleid. Je hebt dan nog ruim 500 meter af te leggen naar de finish op de Korte Dreef.

In Tollebeek is ook dit jaar weer de start van de 4 mijl om 15.45 uur. Een geleidelijke samenvoeging van de van de lopers vindt plaats op de rotonde van de Urkerweg. In Tollebeek liggen ook de tartanmatten van MyLaps voor de registratie van de 4 EM tussentijden.  

Finish:

De finish is op de Korte Dreef vlakbij de Poldertoren. Hier is voldoende ruimte voor publiek. Wanneer je gefinisht bent is er natuurlijk het aardappelgerecht van Poldergoud. Belangrijk is dat je nadat je bent gefinisht direct doorloopt en zeker niet terugloopt over de tijdregistratie-matten. Je tijdregistratie vervalt op dat moment. Daarnaast willen we opeenhoping voorkomen in verband met de verwachte drukte. Op de onderstaande plattegrond wordt de kortste route aangegeven naar de Bosbadhal.

Uitslagen

De uitslagen worden zo snel mogelijk op onze website www.fishpotatorun.nl onder de rubriek uitslagen vermeld.

Prijsuitreiking

Deze vindt vanaf 16:15 uur plaats op het Horecaplein op de Deel. Aansluitend is de prijsuitreiking van de bedrijventeams.

Overige informatie en laatste informatie

Op de website www.fishpotatorun.nl worden mededelingen gedaan wanneer er noodgedwongen op het laatste moment nog wijzigingen zijn.